Aardbei&Zo

 

 


Van Uitert Aardbeien

Voor lekkere verse aardbeien kunt u terecht in Ammerzoden bij van Uitert Aardbeien. Wij telen onze aardbeien in het voor- en   najaar in de kas en in de zomermaanden buiten op stellingen. Daarnaast kweken we onze eigen aardbeienplanten op.

Gedurende het aardbeienseizoen staat onze verkoopautomaat buiten waar u 24/7 een heerlijk vers, gekoeld doosje aardbeien kunt kopen. Medio april gaat ons winkeltje, Aardbei & Zo, open waar u tot oktober op de zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur, behalve aardbeien ook terecht kunt voor o.a. sappen, jams en ander (zacht)fruit als bramen, frambozen, blauwe bessen en kersen (afhankelijk van beschikbaarheid).

De teelt

De teelt van aardbeien begint bij het planten van de aardbeienplant. Uit deze plant groeien witte bloemetjes. Het bloemetje wordt door bestuiving bevrucht, zodat het kan uitgroeien tot een aardbei. Aardbeien zijn zelf bestuivend, dat wil zeggen dat het stuifmeel van hetzelfde bloempje de stamper van deze bloem kan bevruchten. Het bestuivingsproces wordt door de telers op een biologische manier bevorderd met het inzetten van hommels en bijen. Deze hommels en bijen brengen stuifmeel van de ene bloem naar de andere bloem mee.Het seizoen van aardbeien buiten loopt van juni tot oktober. Om het aardbeienseizoen te verlengen telen we behalve aardbeien buiten van de stellingen ook aardbeien in de kas. Hierdoor begint onze oogstperiode al in april en eindigt deze eind december.

 

 

Reacties zijn gesloten.